התפתחות נוספת בשאלת בעל הזכות שביושר ו-Treaty Shopping; החלטת מיסוי 253/12- עובדת המועסקת מביתה מקימה מוסד קבע לחברה זרה- האומנם?, 04.07.12
|
|
מבזק ללקוחות ועמיתי זיו שרון ושות עורכי דין מס 29 4.7.12
התפתחות נוספת בשאלת בעל הזכות שביושר ו-Treaty Shopping
מאת: יועד פרנקל (רו"ח), עו"ד ;משרד זיו שרון ושות' עורכי דין
ביהמ"ש בקנדה קבע בהסתמך על הלכת Prevost לפיה יש לפרש את דוקטרינת "בעל הזכות שביושר" בצמצום לאור הסכנה שבהרמת מסך, כי VHBV היא בעלת הזכות שביושר לתמלוגים ולא VIBV ולפיכך חל סעיף התמלוגים באמנת קנדה-הולנד. ביהמ"ש קבע, כי לא תמיד נהגה הפרדה בין כספי VHBV לכספי VIBV ותמיד היה שיקול דעת ל-VHBV לגבי השימוש בכספים וכי גם הכספים שהועברו ל-VIBV היו מתוך כספים ששימשו את VHBV להוצאותיה הכלליות. גם העובדה שהכספים הופקדו תחילה בחשבון הבנק של VHBV ונשאה בסיכון הפרשי השער העידה על כך שהיא בעלת הזכות שביושר.
החלטת מיסוי 253/12- עובדת המועסקת מביתה מקימה מוסד קבע לחברה זרה- האומנם?
מאת: יועד פרנקל (רו"ח) עו"ד ;משרד זיו שרון ושות' עורכי דין השבוע התפרסמה החלטת מיסוי 253/12 הקובעת, כי עובדת המועסקת מביתה מקימה מוסד קבע לחברה זרה בהתאם להוראות סעיף 5 לאמנה למניעת כפל מס שבין ישראל לארה"ב. מהעובדות נשוא החלטת המיסוי אנו למדים, כי א' המועסקת מביתה בישראל ממלאת תפקידים שולים בעבודת המיזם הזר. כמוסבר בפרק העובדות היא אינה מבצעת שירותי שיווק או מכירה, יש לה עצמאות מוגבלת (החלטותיה אינן יכולות לחייב את החברה הזרה), האינטרקציה שלה מול לקוחות החברה שולית ביותר והיא אינה נושאת באחריות מול לקוחות החברה. ראשית, אנו מוצאים, כי החלטת המיסוי אינה תואמת את קביעות ארגון ה-OECD בסוגיה של עבודה מהבית לגביה ממליץ ארגון ה-OECD בטיוטת הדוח שהופץ להערות הציבור ביום 12/10/11 המכונהINTERPRETATION AND APPLICATION OF ARTICLE 5 (PERMANENT ESTABLISHMENT) OF THE OECD MODEL TAX CONVENTION (להלן: "טיוטת דוח 2011"). בטיוטת דוח 2011 קובע הארגון, כי אף שפעילות מיזם זר יכולה להתרחש במיקום כגון ביתו הפרטי של העובד, עדיין לא נובעת מכך המסקנה האוטומטית, כי ביתו של העובד הוא בשליטת המיזם הזר רק כי אותו מקום הוא בשליטתו של העובד היחיד. ה-OECD קובע, כי השאלה האם ביתו של העובד מהווה מוסד קבע למיזם הזר תוכרע על פי הנסיבות והעובדות של המקרה. מן הכלל אל הפרט, עינינו הרואות, כי עצם עבודתה של א' מביתה אינו בהכרח מחייב, כי הבית נמצא בשליטת ("at the disposal of") החברה הזרה. אין בעובדות של החלטת המיסוי דבר המלמד, כי החברה שכרה או העמידה לרשות העובדת את הבית ממנו היא עובדת. לפיכך לא נראה שמתקיים יסוד השליטה, שהוא אחד היסודות על פי ה-Commentary לסעיף 5 לאמנת המודל של ה-OECD לקיומו של מוסד קבע. מעבר לכך, נציין, כי העובדה שא' אינה מחייבת את החברה הזרה מחייבת את המסקנה שא' אינה "סוכן תלוי" כמשמעו בסעיף 5(5) לאמנה עם ארה"ב. כמו כן, לטעמנו, החלטת מיסוי זו עומדת בסתירה להחלטות מיסוי קודמות שפרסמה היחידה למיסוי בינלאומי כגון החלטת מיסוי 65/06 (נותן שירותים שאינו מוסמך לחייב את החברה הזרה ולא עוסק במכירות אינוו מקים מוסד קבע), החלטת מיסוי 117/06 (יועץ בקשר לשירותי הפצה המתבצעים על ידי מפיצים ישראלים למוצרי חברה זרה אשר אינו רשאי לחייב את החברה הזרה לא מהווה מוסד קבע), החלטת מיסוי 118/06 (נציג ישראלי העוסק בגיוס לקוחות ואיתור השקעות, בעל סמכויות מוגבלות אשר אינו רשאי לחייב חברה זרה לא מהווה מוסד קבע) והחלטת מיסוי 36/08 (מומחה מערכות מידע המעניק שירותי פיתוח והתקנה אשר אינו רשאי לחייב החברה הזרה אינו מהווה מוסד קבע). |
|---|








